Behandling af tennisalbue

Jeg har rigtig gode erfaringer med at behandle tennisalbuer i min klinik. Den behandling jeg oftest anvender er Gua-sha massage kombineret med klassisk kinesisk akupunktur, el-stimulation og øreakupunktur. 

Ved en tennisalbue har man smerter i albueområdet. Smerterne kan enten stråle op i overarmen eller ned langs underarmens yderside,
– eller begge dele.

Det kaldes en tennisalbue, men det er de færreste med tennisalbue, der har spillet tennis.

Hvad er tennisalbue?

En tennisalbue starter som regel med blot at være en svag smerte, der gradvist bliver mere og mere smertefuld. Smerterne føles som en murren, og de forværres når armen og albuen, er i bevægelse.

Og nej, det er ikke kun tennisspillere der oplever denne lidelse – men det er korrekt, at mange atleter oplever at pådrage sig tennisalbue. 

Symptomerne betegnes ofte som smerter der stråler op i overarmen og ned langs underarmens yderside. Nærmere beskrevet, er det som regel i området omkring knoglefremspringet på albuens yderside. Området omkring knoglefremspringet er ofte ømt ved berøring.

Nogle oplever også, at smerten stråler til andre steder af armen pga. at der bliver kompenseret for smerten i albuen, ved hjælp af andre dele af armen. 

Hvorfor får man tennisalbue?

Som tidligere nævnt, så er det ikke kun tennisspillere der bliver ramt af tennisalbue. Lidelsen ses hyppigt hos personer, der laver mange gentagne rotationer af underarmen.

Den belastning der påføres albuen, når man griber fat om et redskab med hånden, menes at være hovedårsagen til tennisalbue. Det kan være arbejdsrelateret eller på grund af sportslige aktiviteter. Redskabet kan være alt fra en tennisketcher, svensknøgle, hammer m.fl.

Diagnosering af tennisalbue

En tennisalbue kan ikke ses på et røntgen, så derfor stiller lægen diagnosen ved en almindelig undersøgelse af armen samt hvordan og hvorledes smerterne er opstået.

Tjekket inkluderer som regel en undersøgelse af området omkring albuen. Lægen prøver også at fremkalde smerter i armen ved at bøje hånden opad mod modstand. 

Behandling af tennisalbue

I starten kan det være nok blot at holde armen i ro og evt. supplere med varme og inflammationsdæmpende medicin.

En masse hvile og pleje af armen er dog ikke altid nok. Den behandling jeg tilbyder patienter med tennisalbue er Gua-sha massage af det betændte område. Gua-sha massagen kombineres med klassisk kinesisk akupunktur, el-stimulation og øreakupunktur.

Ved at indsætte akupunkturnålene i bestemte punkter på kroppen, kan jeg bryde nogle af de blokeringer, der begrænser strømmen af energi til armen. Når punkter bliver stimuleret på denne måde, giver det en mere jævn strøm af energi, hvilket er de bedste forudsætninger kroppen kan have, når den skal helbrede sig selv.

Fremtiden

Som oftest ser fremtiden lys ud selvom tennisalbue kan være yderste smertefuld. Tennnisalbue er for det meste muligt at afhjælpe uden at man skal ind og operere i armen. 

Akupunktur behandling

550,-

Inkluderer følgende:

  • Laserbehandling
  • Fransk øreakupunktur
  • Gua-sha massage
  • Akupunktur 2000

Kontakt mig nu

Har du spørgsmål til behandlingsteknikkerne eller lidelser, er du velkommen til at kontakte mig.

Tlf. 60 17 59 41

Lad mig ringe dig op

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe eller sende mig en besked.