Gua-sha massage

Gua-sharken er et arbejdsredskab, den er udviklet af den amerikanske kiropraktor, David Graston. Gua-sharken er lavet af rustfrit stål og vejer 400 g. Det kan lyde af meget, men det er en del af idéen bag dens funktion.

Udformningen og vægten gør, at den ligger afbalanceret i hånden og sikrer en korrekt anvendelse. Kanten har hele vejen rundt et ”skær” på 45˚ fra begge sider og æggen er 1 mm tyk.

Gua-sha massage er velegnet til alle former for muskel- og belastningsskader.

Gua-sha massage er ideel til behandling i blødt væv, ved akut opståede eller længerevarende skader, såsom forstuvninger, vrid, forløftninger, hold i nakken, tennisalbuer, iskias, væskeansamlinger, smerter og indskrænket bevægelighed. 

Behandlingen kan forekomme lidt ubehagelig i starten, men efterhånden som blodgennemstrømningen øges, vil du kunne mærke en umiddelbar lethed og smertelindring.

Gua-sha massage benyttes eksempelvis ved:

 • Migræne
 • Hovedpine
 • Sportskader
 • Hold i nakken
 • Smerteproblemer
 • Træthed og smerter i ryggen
 • Træthed og smerter i lænden
 • Muskelspændinger uanset hvor det er på kroppen
 • Problemer med at dreje hovedet f.eks. ved bilkørsel
 • Hæmninger i bevægesystemet i enten arme, ben eller ryg
 • Smerter efter ensformigt arbejde på jobbet f.eks. i arme eller nakke

Antal behandlinger med Gua-Sha massage?

Antallet af behandlinger varierer fra person til person. Nogle af mine klienter oplever en stor forbedring efter den første behandling.

Gua-sha massage Esbjerg og Varde kommune

Klinikken ligger i Bramming. Dog har jeg klienter fra mange af de omkringliggende byer i Esbjerg kommune og Varde kommune. Afstanden fra banegården i Bramming er blot 800 meter, og det tager 5-10 minutter at gå. 

Hvordan bruges Gua-sharken?

Gua-sharken køres hen over problemområdet med massagelignende bevægelser. Der hvor problemet er, eller der hvor smerten kommer fra, vil huden ofte føles ujævn, knudret og øm. 

Grundet Gua-sharkens vægt, mærkes selv små ujævnheder tydeligt. Ved at massere på området med Gua-sharken vil stagnationen lindres, samtidig med at blodgennemstrømning øges. Dette medfører at iltningen i blodet forbedres og det giver mulighed for mere bevægelighed, måske endda uden smerter. 

Det vil almindeligvis give nogle røde og blå mærker. De blå mærker er en del af helningsprocessen og er et tegn på, at stagnationen er i opløsning.

Aksels historie med Gua-sha massage

Aksel

Jeg har længe haft voldsomme smerter i min ene skulder.
Har prøvet behandling med fysioterapi, kiropraktor, laserbehandling og derudover har jeg styrketrænet.
Det eneste som hjalp mig lidt var styrketræning, men det blev aldrig helt godt. Efterhånden frygtede jeg, at det var så slemt med min skulder, at en operation var sidste udvej.

Jeg opsøgte Britta i Aku-stikken. Jeg ville prøve Gua-sha massage, som sidste udvej. Allerede efter 2 behandlinger, var min skulder væsentlig forbedret.

Nu efter flere behandlinger, er der mere bevægelighed og smerterne er reduceret, ja faktisk væk.

Jeg kan bruge armen og skulderen, som jeg har lyst og er fuldstændig smertefri. Tidligere kunne jeg ikke bænkpresse i fitnesscentret uden voldsomme smerter, selvom det næsten var uden nogen vægt. Nu kan jeg virkelig give den gas i maskinerne og jeg er begyndt at spille badminton igen.

Det er så dejligt, at kunne bruge skulderen og armen, uden begrænsninger på grund af smerter.

Andre referencer

Julie Klitte

Jeg kan helt klart give en anbefaling herfra. Jeg døjede med en meget slem kvalme i starten af min graviditet, og det hjalp Britta mig med, efter bare få behandlinger med akupunktur.

Ove Nielsen

Din behandling af mig forløb på en stille og kompetent måde. Jeg som troede at det var iskiasnerven det var galt med, men nej det fandt du hurtigt ud af det ikke var og behandlede mig derefter. Og har efterfølgende ikke mærket noget til de smerter jeg havde før behandlingen.

Jacob Ulrich Hansen

Hun er sgu dygtig. Har bøvlet med kroppen i over 1,5 år. Smerter i Piriformis, iskias og 2 lændehold. Næsten følelsesløs i højre ben. Men efter 4 behandling er, er der kæmpe fremgang at spore, kan arbejde uden smertestillende. Træne igen.

Marlene Vohs-Ahlers

Super kompetent og høj faglighed er de ord der kommer til mig når jeg tænker på Aku-stikken. Britta er meget dygtig og vil vove den påstand at hun kan lindre/afhjælpe alle former for smerter. Tusind tak for en rigtig god behandling.

Tobias Bannow

Britta er god. Efter mit behandlings forløb blev min stammen mindre fordi behandlingen åbnede nogle låse i mig.

Iben Maria Larsen

Fordi jeg fik en hjælp lægen ikke kan

Kontakt mig nu

Har du spørgsmål til behandlingsteknikkerne eller lidelser, er du velkommen til at kontakte mig.

Tlf. 60 17 59 41

Akupunktur behandling

550,-

Inkluderer følgende:

 • Laserbehandling
 • Fransk øreakupunktur
 • Gua-sha massage
 • Akupunktur 2000

Lad mig ringe dig op

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe eller sende mig en besked.